116-111116-000

Szeretne önkéntes lenni a Kék Vonalnál?

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány az 1993 óta működő, 116-111-es hívószámon hívható Lelkisegély-vonalára új ügyelőket keres!

rip kekvonal2 kl

A telefonos lelkisegély-szolgálatoknál végzett önkéntes munka remek fejlődési lehetőség azoknak, akik segítői pályán, illetve gyerekekkel foglalkozva képzelik el a jövőjüket, de azoknak is, akik a jelenlegi hivatásuk mellett szeretnének másoknak segíteni, vagy egyszerűen csak érdeklődnek a kamaszok világa iránt. A képzés után egy jó közösségben végezhető önkéntes munkát kínálunk, ami folyamatos önismereti fejlődést és kommunikációs eszköztár bővülést ígér.

A Kék Vonal ingyenes hívószámát évente több tízezer gyerek és fiatal tárcsázza, ha szomorú, ha bajban van, ha egy döntési helyzetben egyedül maradt, vagy csak szeretne valamit névtelenül megosztani egy felnőttel. A telefonokat napközben képzett önkéntesek veszik fel. Az ügyeletvállalás kb. heti 5 órát vesz igénybe (bármely nap 8-13, 13-17 vagy 17-21 óráig). Az ügyeletet támogató csoportokat, esetmegbeszélőket általában hétköznapokra 17 órától este 20-ig, 20:30-ig szervezzük. 

20 év feletti, érettségivel rendelkező felnőttek jelentkezését várjuk, akik vállalják a hosszú távú (2 éves) elköteleződést, ügyeletadást.

 

négy napos elméleti képzést egy interaktív workshop vezeti be (péntek 14-19 óra), ami egyben a kiválasztási folyamat része is. Ezt követően hívjuk meg a résztvevőket négy napos képzésinkre.

Következő workshopunk időpontja: 2020. szeptember 18., péntek 14-19 óra 


Következő képzésünk időpontja:

 2020. szeptember 26-27., október 10-11. szombatonként 9-17 óra (ebédszünettel), vasárnaponként 9-14 óra (kávészünettel). A két hétvége között - rugalmasan választható időpontokban - van mindenki számára egy egyéni 5 órás alkalom is, illetve néhány órás otthoni feladat, online anyagokkal. Az elméleti képzést egy belső tananyag egészíti ki, amiből írásbeli vizsgát tartunk.

 

Választható vizsganapok: október 15 vagy október 20 (a napon belül több választható időponttal). A sikeres vizsgát követi a gyakorlati képzés, ami már az ügyeleti rendhez igazodik, tehát heti 5 órás elfoglaltságot jelent május végéig. A képzést sikeresen elvégzők májusban már önállóan fogadhatják megkeresőink hívásait.

A képzés és az ügyeletadás helyszíne is Budapesten lesz, belvárosi irodánkban. 

 

A workshopon való részvétel feltételei:

1. erkölcsi bizonyítvány, illetve az igénylés igazolása

2. hagyományos, tetszőleges formátumú életrajz, iskolákkal, munkatapasztalatokkal, elérhetőségekkel

3. két független személytől származó referencia, illetve ajánló levél, bárkitől, akivel a jelentkező hivatalos kapcsolatban van illetve volt (tanár, munkaadó, korábbi önkéntes hely képviselője stb.)

4. A letölthető kérdéssor kitöltése

 A jelentkezés feltételeiről itt olvashat bővebben: JELENTKEZÉS

Workshopra való jelentkezés a kért dokumentumokkal, és további információk: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 11. (péntek)